pondělí 25. července 2016

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S MÁTOU

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S MÁTOU


Tato polévka je rychle udělaná a dost chutná na to abyste ji vyzkoušeli :)


Budete Potřebovat :

1 lžíce oleje
Kousek másla
Jarní cibulka krájená
1 brambora krájená na kousky
1 l teplého zeleninového vývaru
500g mraženého hrášku
½ hrstě máty lístků (může být i víc podle druhu máty)
Na ozdobu :
Jarní cibulka
2 rohlíky krájené na kostičky + trochu másla
Pár lístků máty

Postup:

Rozehřejeme máslo a olej na pánvi. Jakmile se začnou dělat bublinky, přidáme brambory a cibuli. Lehce smažíme tak, aby to nezhnědlo, asi pět minut. Vlejeme bujón a mícháme, posléze přivedeme k varu. Necháme dusit 10 minut, dokud brambory nezměknou.
Vmícháme hrášky, opět přivedeme k varu a vaříme asi tři minuty,než budou hrášky měkké. Pokud máte rádi v polévce i celé hrášky tak jich pár odeberte před změknutím. Polévku odstavíme z ohně a přidáme do ní mátu. Všechno rozmixujeme ponorným mixérem do jemna. Vrátíme nerozvařené hrášky a zamícháme.
Na pánev dáme trochu másla a necháme v něm opéct nakrájené rohlíky.
Servírujeme ozdobené jarní cibulkou a lístky máty.
Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Humor